Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Σκάνδαλο με Αρβανιτόπουλο - Παραχάραξη κρατικού εγγράφου και κάποιοι κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ;


Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΠΑΙΘ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ: 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ (Υ.Α. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;
  

Η ΟΙΕΛΕ βρέθηκε σήμερα προ ενός τεράστιου εκπαιδευτικού σκανδάλου, πληροφορούμενη ότι η περίφημη Υπουργική Απόφαση 78244/Γ2/07-06-2013 που υπέγραψε ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος για τη συμπλήρωση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έγινε αντικείμενο παραχάραξης, άλλαξε εντός του Εθνικού Τυπογραφείου και κατατέθηκε άρον άρον με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου(!!!), ώστε να φανεί ότι είναι δήθεν το ίδιο κείμενο με κάποιο ασήμαντο τυπογραφικό λάθος. Στο περίφημο ΦΕΚ αναγράφεται ότι η παρούσα έκδοση «επανατυπώθηκε λόγω …λάθους!»(ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1).
Ποια είναι η αλήθεια; Πίσω από την υπογραφή της συγκεκριμένης Υ.Α. κρύβεται ένα πρωτοφανές και άθλιο παρασκήνιο. Ενώ, μετά από διάλογο με την ΟΙΕΛΕ, η τότε πολιτική ηγεσία είχε συμφωνήσει σε μια Υ.Α. που προστάτευε την εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την δημοκρατική αυτοτέλεια των σχολείων, αν και το κείμενο έφθασε μέχρι το Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, η εν λόγω απόφαση ως δια μαγείας και προφανώς με την παρέμβαση «αόρατης χειρός» αντικαταστάθηκε από ένα κείμενο με σημαντικές διαφοροποιήσεις,  βάσει του οποίου σχολάρχες κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω της παρεχόμενης δυνατότητας για μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή! Η «επίσημη» πλέον Υ.Α. Αρβανιτόπουλου αφενός μεν καταστρατηγούσε την δημοκρατική αυτονομία και τη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων των εκπαιδευτικών σε κρίσιμες παιδαγωγικές αποφάσεις, αφετέρου δε έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να υπερεκμεταλλεύονται εργασιακά τους εκπαιδευτικούς, φορτώνοντάς τους με ώρες απασχόλησης για τις οποίες δεν πληρώνονταν και δεν έπαιρναν προϋπηρεσία. Το τελευταίο είναι σκανδαλώδες, όχι μόνο για την βάναυση εκμετάλλευση των εργαζόμενων, αλλά και για την εκμετάλλευση των γονέων οι οποίοι πληρώνουν για δραστηριότητες τις οποίες οι εργαζόμενοι παρέχουν (υποχρεωτικά) δωρεάν.(Επισυνάπτουμε τις κρίσιμες διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δύο Υ.Α. – ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2).
Σήμερα, λοιπόν,μαθαίνουμε ότι η τότε πολιτική ηγεσία για να προβεί στις αλλαγές αυτές επικαλέστηκε «λάθος», ώστε αυτή να επανατυπωθεί στο ΦΕΚ. Κι ερωτούμε:

  • Ποιο ήταν το «τυπογραφικό λάθος» που «υποχρέωσε» την τότε πολιτική ηγεσία να προβεί στην επαναδιατύπωση της Υ.Α.;
  • Ποιος κρύβεται πίσω από την αλλαγή της Υ.Α., η νέα έκδοση της οποίας περιείχε σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των σχολαρχών;
  • Ποιοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων εμπλέκονται στην παραχάραξη της Υπουργικής Απόφασης;
  • Προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα από την παραχάραξη σε κρατικό έγγραφο που μάλιστα δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ.;
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γ.Γ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Δ. Χασάπη (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 3), ζητώντας την άμεση διερεύνηση του ζητήματος και την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους των επιχειρηματιών. Φαίνεται ότι η συνεχής πενταετής «επιχορήγηση» της πολιτείας προς τους σχολάρχες είχε και κρυφές πτυχές που τώρα πλέον πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας και να κριθούν στη δικαιοσύνη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ



2. α. Οι ώρες απασχόλησης στις ως άνω δράσεις, εφόσον ανατεθούν, αποτελούν ώρες τακτικής απασχόλησης που υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας διδασκαλίας υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση.
2. α. Μέχρι την κάλυψη τουλάχιστον δώδεκα ωρών διδασκαλίας, οι ώρες απασχόλησης που αναφέρονται στις ως άνω δράσεις, εφόσον ανατεθούν από τον ιδιοκτήτη, αποτελούν υποχρεωτικά ώρες τακτικής απασχόλησης και υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίας
διδασκαλίας σε δωδεκάμηνη βάση. Οι ώρες απασχόλησης στις ως άνω δράσεις πέραν της υποχρεωτικής συμπληρώσεως των δώδεκα ωρών, με απόφαση του ιδιοκτήτη είναι προαιρετικά ώρες τακτικής απασχόλησης που υπολογίζονται ως ώρες κανονικής εβδομαδιαίαςδιδασκαλίας σε δωδεκάμηνη βάση.
γ. Όλες οι παραπάνω, εκτός υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη του σχολείου, ύστερα από γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, το αργότερο μέχρι την έναρξη κάθε σχολικού έτους και εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου που γνωστοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
γ. Από τις ανωτέρω, εκτός υποχρεωτικού ωραρίου προγράμματος εκπαιδευτικές δράσεις, όσες συνεπάγονται διορισμό αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη του σχολείου ύστερα από γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, το αργότερο έως την έναρξη των και εντάσσονται στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, που γνωστοποιείται στην οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης. Όσες δεν συνεπάγονται διορισμό μπορούν να αποφασίζονται από τον ιδιοκτήτη οποιαδήποτε στιγμή του εκπαιδευτικού έτους.

Αθήνα, 31/7/2015
Αριθμ. Πρωτ:39801
ΠΡΟΣ
Το Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας  και Θρησκευμάτων κ. Δ. Χασάπη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Με ιδιαίτερη έκπληξη η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε σήμερα για πιθανή υπόθεση δολιοφθοράς σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για λόγους εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Πρόκειται για την Υ.Α. 78244/Γ2/07-06-2013 που υπέγραψε ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος για τη συμπλήρωση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η αρχική μορφή της οποίας κατατέθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και εν συνεχεία άλλαξε υπό μυστηριώδεις συνθήκες με τροποποιήσεις που είχαν σημαντική επίπτωση στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ αποτελούσαν έμμεση χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων μέσω της δοθείσας δυνατότητας για αδήλωτη απασχόληση και φοροδιαφυγή (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1). Η επαναδιατύπωση, σύμφωνα με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, οφείλεται σε «λάθος» (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2)!

  • Επειδή από το «λάθος» αυτό συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ,
  • Επειδή η σκανδαλώδης εύνοια στο συγκεκριμένο κλάδο υποκρύπτει πιέσεις προς την τότε πολιτική ηγεσία που ενδεχομένως που οδήγησαν στην παραχάραξη του εγγράφου
  • Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται πρόσωπα που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει την κοινή γνώμη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και είχαν στενή συνεργασία με επιχειρηματίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Ζητούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση παραχάραξης δημόσιου εγγράφου για πιθανή εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων και να διαπιστωθεί, εάν προκύπτουν για πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα ποινικές ευθύνες. Στην κρίσιμη συγκυρία που περνά η χώρα, η κοινωνία απαιτεί πλήρη διαφάνεια και την αποκάλυψη όλων των παρασιτικών σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στους τότε κυβερνώντες και σε επιχειρηματικούς κύκλους που εν μέσω κρίσης θησαύριζαν εις βάρος των πολιτών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου