Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: «Πνευματικά λειψός, ο Νταϊσελμπλουμ - Δε θέλω καμία σχέση μαζί του» !

Σκληρούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του Ολλανδού υπουργού κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην συνέντευξη του στην El Pais – Τι αποκαλύπτει για τις συνεδριάσεις στο Eurogroup.

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που ο ίδιος ο πρώην υπουργός δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, ο ισπανός δημοσιογράφος τον ρωτά για τις σχέσεις του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Ισπανό Ντε Γκίντος και τον Ντάισελμπλουμ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «Δεν θα μπορούσα να έχω καμία σχέση με τον Ντάισελμπλουμ. Δεν είναι επειδή είναι τόσο πνευματικά λιποβαρής, αλλά κυρίως επειδή είναι αναξιόπιστος. Για παράδειγμα, επέλεξε να μου πει ψέματα στο πρώτο Eurogroup για την εξέλιξη της διαδικασίας.
Το διαφωνείς με τον πρόεδρο του Eurogroup είναι η μία πλευρά το ζητήματος. Είναι εντελώς διαφορετικό όμως να σου λέει ψέματα για τόσο σοβαρά σημαντικές διαδικασίες.» Αντίθετα για τους υπουργούς οικονομικών της Γερμανίας και της Ισπανίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνει ότι χαιρόταν αν ανταλλάσσει απόψεις μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο, αν και παραδέχεται ότι οι συζητήσεις μαζί τους συχνά ήταν σκληρές. «Οι διαφωνίες μας ήταν σοβαρές, αλλά σε προσωπικό επίπεδο υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων», λέει ο πρώην υπουργός.
Ο δημοσιογράφος της El Pais ζήτησε την άποψή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είχε συμμάχους στο Eurogroup. Ο Βαρουφάκης απάντησε ότι η αναλογία 18 εναντίον ενός ήταν μια αυταπάτη. «Η πιο μικρή μειοψηφία ήταν οι χώρες που πίστευαν στην λιτότητα. Η μεγαλύτερη ομάδα χωρών δεν πιστεύει στην λιτότητα αλλά την εφαρμόζουν στους λαούς τους. Υπάρχει και άλλη μια ομάδα χωρών που δεν πιστεύουν στην λιτότητα, ούτε την εφαρμόζουν όπως η Γαλλία. Όμως φοβούνται ότι αν μας υποστηρίξουν ανοικτά τότε να υποστούν και αυτοί την λιτότητα και την τρόικα.» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου