Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

VIDEO-«Bόμβα» από Λαφαζάνη: Ευρώπη και ΗΠΑ προσπαθούν να μπλοκάρουν τον αγωγό με τη Ρωσία

«Φεύγω, διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο …

Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
«Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και πρέπει να δείχνει κανείς αντοχή και στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.
«Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων», συνέχισε.
«Φεύγω διαφωνώντας βεβαίως με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».
Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου, κατήγγειλε πως ασκούνται πιέσεις «ακόμη και αυτήν την ώρα» εναντίον του από την «ευρωπαϊκή και την υπεραντλαντική πλευρά».
Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των επιχειρήσεων ενέργειας, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί κεντρικής σημασίας το δημόσιο χαρακτήρα τους.
«Στόχος ήταν η προάσπιση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε, καταγγέλλοντας πως «η Eldorado κινείται όλο και περισσότερο σε δρόμους ασύμβατους με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου