Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αποκάλυψη – σοκ: Ο Σόιμπλε ήθελε να δωροδοκήσει την Ελλάδα με αντάλλαγμα το Grexit


Άλλη μία περίτρανη επιβεβαίωση πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που κινεί τα νήματα στην Ευρώπη, ήθελε λυσσαλέα το Grexit και εξέτασε κάθε ακραίο σχέδιο για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ο οποίος είχε συνομιλήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέταζε το ενδεχόμενο ακόμη και να «δωροδοκήσει» τους Έλληνες προκειμένου να επιτύχει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα του Euractiv και του Heard in Europe, ο Σόιμπλε φερόταν διατεθειμένος να δώσει 50 δισ. ευρώ στον Γιάνη Βαρουφάκη που τότε ήταν ομόλογός του, με αντάλλαγμα αυτό που τόσο καιρό υποστηρίζει και προωθεί με εμμονική επιμονή: Ένα Grexit.
Schaeuble
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Σόιμπλε – που χαρακτηρίστηκε από την υψηλόβαθμη πηγή ως «μεγάλος Ευρωπαίος» - θεωρούσε πως, η ελληνική κυβέρνηση, λόγω ιδεολογίας, θα έκλινε προς την επιλογή του Grexit και γι’αυτό «ήταν έτοιμος να ρίξει λεφτά στο τραπέζι για να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση».
Παράλληλα, δημοσίευμα του γαλλικού Mediapart αποκαλύπτει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ, πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου - ποσό που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του to Heard in Europe, καθοριζόταν στα 50 δισ.ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνούσε με αυτήν την εναλλακτική.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν ανέφερε στην «πηγή» του από πού θα προέρχονταν τα χρήματα αυτά – μέρος του πακέτου, γράφει το δημοσίευμα του Euractiv, ίσως προέκυπτε από κοινοτικά κονδύλια 35 δισ.ευρώ που προορίζονταν για τη χώρα ως το 2020, συν τα κέρδη της ΕΚΤ απ' τα ομόλογα.
πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/608870/apokalypsi-sok-o-soimple-ithele-na-dorodokisei-tin-elliniki-kyvernisi-me-antallagma-to-grexit#ixzz3gVwt0JPh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου