Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία με τα μέτρα στη Βουλή

Oλοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής Η Συμφωνία επικυρώθηκε: ΝΑΙ 229, ΟΧΙ 64, ΠΑΡΩΝ 6.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων απέρριψε με ψηφοφορία την πρόταση της προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη, στις 8.00.
 Η απόφαση της Διάσκεψης ήταν η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 20.30 και η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα (κάτι που χρονικά δεν τηρήθηκε με ακρίβεια με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να αναμένονται περίπου στις 02.00)

01:59: Εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη συμφωνία. Χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, 195 βουλευτές έχουν ψηφίσει «ναι», 62 «όχι» και 5 «παρών»
01.57: Οχι (αναμενόμενο) από Λαφαζάνη, Λεουτσάκο και Ζάνα, Ουζουνίδου, Ψαρέα.


01.56: Όχι και από Ρ. Μακρή, Διαμαντόπουλο, Σαμοϊλη, Στ. Σαμουήλ, Κ. Δερμιτζάκη, Ι. Ζερδελή "παρών" από την Η. Διώτη

01.52: Νέα όχι από Ι. Γαϊτάνη, Δ. Χαραλαμπίδου, Μ. Κριτσωτάκη, Κ. Λαπαβίτσα, Θ. Κώτσια (παρών από Δ. Βαξεβανάκη)

01.50: Οχι και από Δ. Κοδέλα, Ε. Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Ι. Σταθά, Κ. Ζαχαριά (παρών από Κατριβάνου, Καραγιαννίδου)

01.44: ΗΧΗΡΟ το ΝΑΙ του Πάνου Καμμένου

01.42: Μεχρί στιγμής ΟΧΙ από Ν. Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλη, Γ. Βαρουφάκη, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Αγ. Κυρίτση, Κ. Ησυχο
01:34 Ολοκληρώθηκε η τριτολογία του Αλ. Τσίπρα - Σε λίγο η ψηφοφορία!

01:31 Ο Αλ. Τσίπρας παίρνει τελευταίος τον λόγο: Στην απόφαση υπάρχει σαφής δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για την αναγκαία αναδόμηση του χρέους με περίοδο χάριτος και επιμήκυνση
01:29 Φασαρία πάλι από τον Ε. Βενιζέλο που φωνάζει συνεχώς χωρίς να έχει το λόγο και προκαλεί χάος στην ολομέλεια.
01:28 Αλ. Τσίπρας: Η κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη στήριξη της κοινωνίας και δεν θα τη χάσει και μέσα στο Κοινοβούλιο
01:27 Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Αν αγωνιάτε για την κυβερνητική συνοχή κ. Μεϊμαράκη, γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής; Γιατί δεν ζητάτε εκλογές;
01:25 Αλ. Τσίπρας: Τσίπρας: Αυτό που έχουμε τώρα είναι μια δύσκολη συμφωνία με προοπτική. Η δυνατότητα να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις των μέτρων 8 δις ευρώ την επόμενη διετία, εξαρτάται από το κλίμα στις αγορές, στους επενδυτές.
01:23 Αλ. Τσίπρας; Εάν υπάρχει μία προοπτική η οικονομία να βγει από την κρίση, είναι να υπάρξει η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους
01:21 Αλ. Τσίπρας: «Τα 85 δισ. ευρώ καλύπτουν όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» Φέρνουμε σκληρά διαρθρωτικά μέτρα, όμως τα χρήματα καλύπτουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Το τέχνασμα ότι βγαίναμε μνημόνιο ήταν αντίστοιχο του success story
01:15 Eυ.Μεϊμαράκης: H συμφωνία φέρει την υπογραφή σας, είναι δική σας ιδιοκτησία και πρέπει να την πραγματοποιήσετε
00.40 Ζ. Κωνσταντοπούλου: «ΜΑΥΡΗ μέρα για τη Δημοκρατία σήμερα!»
«Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Καλείται η βουλή σε δυόμιση ώρες, χωρίς συζήτηση, να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους και την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων, ενώ το χρέος είναι μη βιώσιμο»

00.23 ΗΧΗΡΗ παρέμβαση Καμμένου: «Αν πέσει η κυβέρνηση δε θα υπάρχει καμιά ελπίδα για Ελλάδα και Ευρώπη!»
"Αν πέσει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη" ανέφερε σε παρέμβασή του ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Όπως είπε, κύκλοι στη Γερμανία θέλουν η Ελλάδα να αποτελέσει επικυριαρχία της Γερμανίας. "Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι υπάρχουν λαοί που συνθηκολογούν αλλά δεν παραδίδονται" τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
00.00 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ έκκληση Φίλη σε ΣΥΡΙΖΑ: «ΜΗΝ ολοκληρώσετε το πραξικόπημα!»

23:20 Μάρδας: «Να διαχειριστούμε τη συμφωνία για μια ανατροπή!»
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία εκφράζει μία ήττα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα της Βουλής.
«Πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη συμφωνία. «Μπορούμε να διαχειριστούμε τη συμφωνία και να κάνουμε μία ανατροπή», εξήγησε, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα δεδομένα που μας βοηθούν είναι τα χρήματα που θα έρθουν, τα μέτρα που μπορούμε να προτείνουμε και να δώσουν επιπλέον έσοδα στο κράτος». Τέλος, αναγνώρισε ότι έχει γίνει δουλειά για τον περιορισμό της σπατάλης στον κρατικό προϋπολογισμό

21:45 Βίτσας: «Δεν υπερασπίζομαι το νομοσχέδιο, αλλά την ΑΝΑΓΚΗ ψήφισής του!»
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το Βήμα της Βουλής:
"Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο, προϊόν μιας συμφωνίας με προαπαιτούμενα μέτρα. Όλοι γνωρίζουμε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς μέσα στην οποία έγινε. Δεν θέλω να υπερασπιστώ το νομοσχέδιο, αλλά την ανάγκη ψήφισής του. Δεν απολογούμαι επειδή σε έναν πόλεμο, κάνουμε υποχωρήσεις και ελιγμούς".

21:42 Τσακαλώτος: «Σκληρά τα μέτρα- Θέλουμε ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά της λιτότητας!»
Όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλάδα και για το νόημα αυτής της συμφωνίας επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί.

21:40 Χωρίς τη Ζ. Κωνσταντοπούλου στο Προεδερείο η Συνεδρίαση
Στον Αλέξη Μητρόπουλο παρέδωσε το προεδρείο η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη συνεδρίαση της Βουλής, αναφορικά με τη Συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους!
21:35 Ορκίστηκε ο Κυρίτσης- Δε θα τοποθετηθούν Τσίπρας- Μεϊμαράκης
Ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πολιτικό όρκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης
, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του Νίκου Χουντή. Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Χουντής παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να αναλάβει την έδρα του Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, στη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, δεν θα τοποθετηθούν οι Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου