Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πατέρας και υιός Παππάς έστησαν άγριο καυγά με τη Ζωή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αποδοκιμάσθηκε έντονα ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς κατά την παρέμβασή του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχείρησε να απαντήσει στην Αριστερή Πλατφόρμα, υποστήριξε πως προσπαθεί να θυμηθεί πότε τα μέλη που πρόσκεινται σ” αυτήν ψήφισαν, μαζί με την πλειοψηφία, τελευταία φορά απόφαση της ΚΕ.

Η ένταση ωστόσο κορυφώθηκε όταν ο υπουργός Επικρατείας επέρριψε  ευθύνες στη πρόεδρο της Βουλής ότι θέτει προσκόματα στην εφαρμογή των ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές άδειες με το να καθυστερεί να ορίσει εκπρόσωπο της Βουλής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να  αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση.
Η αιχμή κατά της Κωνσταντοπούλου ήταν άμεση με δεδομένο ότι προδρεύουσα του ΕΣΡ είναι η μητέρα της κυρία Λίνα Αλεξίου. Μάλιστα την ώρα αυτή παρενέβη και ο πατέρας του κ. Παππας σημειώνοντας δηκτικά: «Κάποιοι έχουν και συγγενείς εκεί».
Η αντίδραση της κυράις Κωνσταντοπούλου ήταν άμεση και ζήτησε το λόγο αλλά δεν της εδώθη. Η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε μετά από λίγο επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να μιλάει μ΄αυτόν τον τρόπο για την μητέρα της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διαμάχη παρενέβη και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Σκουρλέτης προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.
Ο κ. Παππάς, κατά τ΄αλλα, αναφερόμενος στο σενάριο της εξόδου από την ευρωζώνη ισχυρίσθηκε πως πλανάται όποιος πιστεύει ότι εκτός ευρώ θα υπάρχουν λιγότεροι φόροι, ότι δεν θα έχουμε προβλημα στο ασφαλιστικό και ότι δεν χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Ο υπουργός Επικρατείας προχωρήσε και σε έναν προβοκατόρικο ισχυρισμό επισημαίνοντας ότι υπάρχει εναλλακτική και υποστηρίχτηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ και αυτή είναι η πρόταση Σόιμπλε. Μάλιστα, είπε ότι υπήρξαν στελέχη, τα οποία στους διαδρόμους τον προέτρεπαν να υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση αυτή, που προβλέπει την έξοδο της χώρας από το ευρώ
«Θα δώσουμε καμιά μάχη ή θα ενσωματώνουμε ήττες και καταθλίψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.
Μιλώντας για το δημοψήφισμα, είπε ότι δεν προκύπτει από πουθενά η ερμηνεία ότι το «όχι» ήταν εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ. Προς επίρρωσιν αυτού, διάβασε σειρά δηλώσεων του κ. Αλέξη Τσίπρα την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, ο οποίος μιλούσε για συμφωνία και παραμονή στη ζώνη του ευρώ.
«Η ρητορική που λέει ότι η κυβέρνηση φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο είναι ανυπόστατη» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου