Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ξενύχτησε να βλέπει Βουλή ο Γιούνκερ! «δεν καταλάβαινα λέξη, αλλά όταν άκουγα το όνομα μου είπα θα έχουμε αποτέλεσμα τελικά»

Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κύπρο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε συνέντευξη Τύπου μετά το γεύμα με Αναστασιάδη - Ακίντζι, μίλησε για το ελληνικό ζήτημα και την συμφωνία για νέο πρόγραμμα βοήθειας. Eβγαλε και πολύ γέλιο.
Αρχικά ο επικεφαλής της Κομισιόν σχολιάζοντας τα όσα έγιναν χθες βράδυ στη Βουλή για την συμφωνία είπε με διάθεση χιούμορ:
«Είδα μέχρι 02:30 το πρωί την ελληνική Βουλή χθες βράδυ, δεν καταλάβαινα λέξη, αλλά άκουγα κάποιες στιγμές το όνομα μου» και συμπλήρωσε:

«Έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε αποτέλεσμα τελικά. Δεν έχει να κάνει με κυβέρνηση ή με Τσίπρα, έχει να κάνει με την Ελλάδα. Μετά από τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα έπρεπε να μιλάω ελληνικά! Εχουμε καλά νέα για την Ελλάδα γιατί το Eurogroup και το Ecofin συμφώνησαν στην πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση - γέφυρα από τον EFSM μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα επιτύχει μόνο αν εφαρμοστεί».
Τέλος, για την Κύπρο ανακοίνωσε ο κ.Γιούνκερ ότι υπάρχει συμφωνία για την προστασία για το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, το χαλούμι, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι νιώθει οικεία στην Κύπρο την οποία έχει στην καρδιά του και τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη του διμερής επίσκεψη σε χώρα-μέλος της ΕΕ ως Πρόεδρος της Κομισιόν, συμπληρώνοντας ότι ήταν επιλογή του το πρώτο του ταξίδι να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Σημείωσε μάλιστα ότι σαν χθες πριν ένα χρόνο εξελέγη από το ΕΚ ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και «οι ευτυχισμένες επέτειοι πρέπει να γιορτάζονται με φίλους και οικογένεια». Έπλεξε το εγκώμιο του Κύπριου Επιτρόπου Χρήστου Συλιανίδη, ο οποίος όπως είπε κάνει καλή δουλειά σε ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου