Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Το Υπερπολυτελές καταφύγιο των ζάπλουτων Γερμανών σε περίπτωση καταστροφών



Διαμερίσματα πολυτελείας, έκτασης 232 τ.μ. το καθένα, βρίσκονται κάτω από ένα λόφο στη Γερμανία και καλούνται να προστατεύσουν τους ζάπλουτους ενοίκους τους από παγκόσμιες καταστροφές

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, τι θα κάνατε σε περίπτωση ενός κατακλυσμιαίου γεγονότος, ενός αρμαγεδδώνα, η πιο απλά, την καταστροφή του κόσμου; Ο Ρόμπερτ Βισίνιο φαίνεται πως το σκέφτηκε και αποφάσισε να πράξει τα δέοντα. Επέλεξε το χωριό Ρότενσταϊν, στα 15 χιλιόμετρα νότια από τη Γένα, στη Γερμανία και μετέτρεψε μια έκταση 21,173 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διαμερίσματα υπέρ-πολυτελείας στα οποία θα μπορούν να προστατευτούν οικογένειες για έναν ολόκληρο χρόνο. Φυσικά δε χρειάζεται να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ αφορά στη σωτηρία, μόνο των ζάπλουτων που θα μπορέσουν να κερδίσουν μια θέση σε αυτά τα καταφύγια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!



Το καταφύγιο πέντε αστέρων ονόματι «Vivos Europa One»,  προσφέρει στους ενοίκους του πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, εστιατόρια, εξωτερικούς χώρους και πρόσβαση σε ελικόπτερο. Μπορεί να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη, προστατεύει σε περίπτωση χημικού πολέμου, σεισμού, τσουνάμι, ή οποιασδήποτε άλλης καταστροφής.



Κάθε οικογένεια, εφόσον καταβάλλει το κατάλληλο αντίτιμο, θα παραλάβει τα κλειδιά για ένα «φτωχικό», μεγέθους 233 τ.μ., το οποίο μπορούν να ανακατασκευάσουν ή απλά να διακοσμήσουν, όπως επιθυμούν.



Πέραν αυτών, ο «οικισμός - καταφύγιο» θα διαθέτει κοινούς χώρους, μεταξύ των οποίων θα είναι δρόμοι, κελάρι με κρασιά, δωμάτια προσευχής, αίθουσες διδασκαλίας, τηλεοπτικό σταθμό και χώρο κράτησης για πιθανούς παραβάτες.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο δεν κατασκευάστηκε από το μηδέν, από τον Βισίνο. Το είχαν κατασκευάσει οι Ρώσοι, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σαν φρούριο για στρατιωτικό εξοπλισμό και το αγόρασε ο Βισίνο, έναντι 220 εκατομμυρίων ευρώ.








http://xnews.gr/roh/articles/?id=5380800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου