Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο εθνικός προμηθευτής επιστρέφει με τις "ευλογίες" της διαπλοκής

“ Δεν θα κάνει το λάθος η κυβέρνηση να στρώσει τον δρόμο της επιστροφής του Σωκράτη Κόκκαλη ”









Αίσθηση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η... επανεμφάνιση του πάλαι ποτέ εθνικού προμηθευτή, Σωκράτη Κόκκαλη. Ο επιχειρηματίας που μεγαλούργησε επί των ημερών της πολιτικής κυριαρχίας Σημίτη, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την "Εθνική Λοταρία", η οποία έγινε δεκτή με διθυράμβους από μερίδα των ΜΜΕ της διαπλοκής. 

Η "εθνική λοταρία" του Κόκκαλη σε περίπτωση που υλοποιηθεί θα έλθει να προστεθεί στην επιθυμία συμφερόντων της διαπλοκής για την απελευθέρωση του on line στοιχηματισμού που συνεπάγεται απώλειες εσόδων.Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, κάποιες από αυτές τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για την απελευθέρωση του live στοιχηματισμού έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ενώ όπως λέγεται κινούνται σε "γκρίζες περιοχές" σε σχέση με τη νομιμότητα. Και είναι αδιανόητο, η κυβέρνηση Τσίπρα, η νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα χατίρια του Κόκκαλη και του Μπόμπολα (Διαβάστε ΕΔΩ). Πρακτικά τώρα, σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιό του Κόκκαλη, οι πρώτοι που θα δουν άμεσα να θίγονται τα εισοδήματα τους είναι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Δηλαδή αν υλοποιηθεί το σχέδιο Κόκκαλη, εκείνοι οι οποίοι θα παίζουν στα παιχνίδια της νέας «Εθνικής Λοταρίας» δεν θα το κάνουν μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, αλλά μέσω άλλων διαφορετικών πρακτορείων που θα φτιάξει ο νέος «πάροχος – υπεργολάβος ιδιώτης». Αν μπουν νέοι παίχτες, λοιπόν, στο παιχνίδι του Τζόγου και με τον τρόπο που θα το ήθελε ο Εθνικός Προμηθετής, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι τα πρώτα, άμεσα θύματα θα είναι οι μικροί πράκτορες, οι πράκτορες της γειτονιάς. 

Ακόμα και αν δεν προχωρήσει το σχέδιο Κόκκαλη-Βαρουφάκη, οι 4.500 πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι δεδομένο ότι θα χάσουν σημαντικό μερίδιο από τα κέρδη τους από την σχεδιαζόμενη απελευθέρωση της αγοράς on line  στοιχηματισμού.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πάντως, με την "πονηρή" πρόταση που υποβάλλει ισχυρίζεται ότι θα κερδίσει σε έσοδα το ελληνικό δημόσιο. Είναι προφανές πως ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν κόπτεται ξαφνικά για το δημόσιο συμφέρον και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αλλά για τα συμφέροντα της εταιρείας του. Η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη έχει αρχίσει πλέον να μετατρέπεται από πάροχο τεχνολογίας σε διεθνή παίκτη διοργάνωσης στοιχημάτων και διεκδικεί μερίδιο από την τεράστια πίτα του διαδικτυακού και «off line» τζόγου στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως η πρότασή του για «κρατική Λοταρία» υποβάλλεται στην παρούσα συγκυρία που η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με το θεσμικό πλαίσιο του «στοιχήματος» στην Ελλάδα, αλλά και τις δηλώσεις Βαρουφάκη, ο οποίος έχει μιλήσει στη Βουλή για νέες άδειες και απελευθέρωση. (Διαβάστε ΕΔΩ τι συμβαίνει με τις στοιχηματικές εταιρείες)

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, σήμερα να ανοίγει τον δρόμο σε επιχειρηματίες, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, οι οποίοι συνδέονται με την εποχή Σημίτη, με την εποχή του πρωθυπουργού που φέρει την κύρια ευθύνη για την σημερινή τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με την περίοδο που είχε τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Εκτός κι αν... το σοσιαλιστικό πρόγραμμα, εκτός από τις απο - αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνει και το άνοιγμα των θυρών στο come back του Εθνικού Προμηθευτή. Δηλαδή εφόσον θα έχουμε δημόσια Υγεία, δημόσια Παιδεία, δημόσιες υποδομές, δημόσια αεροδρόμια κλπ γιατί να μην έχουμε και τον... Εθνικό Προμηθευτή;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου