Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΌΧΙ από Πάνο Καμμένο σε ΗΠΑ για παράταση κυρώσεων στην Ρωσία

Το δηλώνει ότι δεν στηρίζει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για το θέμα της Κριμαίας ,  ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Christine Wormuth.
Όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η απάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας ήταν ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.Σύμφωνα με το Sputnik, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για να λάβουν αρνητική απάντηση, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων.
«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στη Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, σύμφωνα με το Sputnik.
Ο υπουργός Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου