Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

VIDEO - Ο Χατζηνικολάου γελοιοποιεί LIVE τον Ντάισελμπλουμ

“ Πως σχολίασε τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ”
«Φαίνεται ότι λέει αλήθεια η ελληνική κυβέρνηση. Φαίνεται ότι υπήρξαν υποσχέσεις, σχετικές με την ρευστότητα, οι οποίες δεν τηρήθηκαν στο Eurogroup», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι «τα περί ανεξαρτησίας της ΕΚΤ από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς θεσμούς που μόλις ακούσαμε είναι φοβερή ατάκα για stand up comedy», για να προσθέσει ότι «δηλαδή ο κ. Ντάισελμπλουμ με αυτήν την ατάκα θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα ως κωμικός σε μπαρ. Είναι ανέκδοτο αυτό που ακούστηκε από το στόμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ». 

«Είναι προφανές ότι έχει αξιοποιηθεί η ΕΚΤ και ο κ. Ντράγκι ως το πιστόλι πάνω στο τραπέζι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, για να προσθέσει ότι «για να καταλάβουμε όλοι πόσο ανεξάρτητη είναι από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκβιάζεται η ελληνική κυβέρνηση. Μας άφησαν έξω από την ποσοτική χαλάρωση, δεν δίνουν αρκετά χρήματα στις τράπεζές μας, δίνουν τόσα ώστε να μην δημιουργηθεί στους ίδιους πρόβλημα, να είναι δηλαδή ανοικτές, αλλά να μην μπορούν να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις, να μην μπορούν να περάσουν ρευστότητα στην αγορά». 

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι «τα περί στοιχήματος που επίσης είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι άλλη μία περιττή πρόκληση των Βρυξελλών. Δεν μπορεί να ομιλείς περί στοιχήματος που έπαιξε και έχασε η ελληνική κυβέρνηση όταν μιλούμε για την αγωνία ενός ολόκληρου λαού που το ένα τρίτο του είναι άνεργο, πτωχοποιημένο και έχει οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της δικής σου πολιτικής, των δικών σου επιλογών, των επιλογών της τρόικας», για να προσθέσει ότι «καλό είναι και η υπόλοιπη Ευρώπη να αντιμετωπίσει την Ελλάδα με στοιχειώδη παραδοχή της λανθασμένης πολιτικής που επέλεξε και εφάρμοσε στην χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου