Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πάει για Χρυσό Φοίνικα ο Λάνθιμος με τον «Αστακό»

Τον Χρυσό Φοίνικα θα διεκδικήσει με την ταινία του «The Lobster» ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως 24 Μαΐου. Το σενάριο της ταινίας, που θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 15 άλλες, υπογράφουν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίπππου.
Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες.
Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος.
Το «Lobster», τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη και πρώτη του αγγλόφωνη, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή -Ελλάδας, Ολλανδίας, Μ.Βρετανίας, Ιρλανδίας- και στο καστ συμμετέχουν ονόματα όπως η Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν λαμπεντ, Αγγελική Παπούλια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος μπαίνει στην κούρσα για διεθνές κινηματογραφικό βραβείο, αρκεί να σημειωθεί ότι με την ταινία του «Κυνόδοντας» ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2011. Μία ταινία που απέσπασε δεκάδες διακρίσεις, τόσο σε ελληνικά φεστιβάλ, όσο και διεθνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου