Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης: Δεν κάναμε κυβέρνηση με τα εκλεκτά τους παιδιά, γι’ αυτό μας εκβίασαν!


 «Το σχέδιο των δανειστών ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση μας σε φθορά, ανατροπή ή σε άνευ όρων παράδοση στις μνημονιακές επιτάγες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι δανειστές «μας είχαν στήσει «παγίδα» με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία», ωστόσο διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν θα δραπετεύσει από τις δεσμεύσεις της. «Περάσαμε μια δύσκολη μάχη, σε έναν μακρύ και δύσκολο πόλεμο που συνεχίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Παρατηρούμε ένα κύμα συμπαράστασης που μόνο στην περίοδο της δικτατορίας είχαμε συναντήσει».
Βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης είναι οι πολιτικές εξελίξεις, η συμφωνία του Eurogroup και οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Παράλληλα κατά συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.
«Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις μας»
«Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης… Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.
«Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα «όχι» , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου