Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Λουκέτο" στο πρωτάθλημα!!!

Κοντονής: Αναβάλλεται η προσεχής ποδοσφαιρική αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ - Θα παταχθεί η βία από τα γήπεδα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Στ. Κοντονή με τον Πρωθυπουργό, εξερχόμενος δήλωσε ότι ανάλλεται η προσεχής ποδοσφαιρική αγωνιστική ενώ τόνισε ότι θα «παταχθεί η βια στα γήπεδα και θα εφαρμοστεί ο νόμος».
Όπως αναμενόταν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης, έλαβαν την οριστική και αμετάκλητη απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ (και όχι όλων των πρωταθλημάτων), τουλάχιστον για μία εβδομάδα και την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία της Λίγκας για να φανεί εάν έχει υπάρξει πρόοδος σε όσα ζητά η Πολιτεία και ακολούθως θα εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι επανέναρξης. Στα επεισόδια της Λεωφόρου και όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, εστίασε η Πολιτεία.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε μεταξύ άλλων:





«H απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης.

Στην Λεωφόρο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Λίγκας διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κορυφαίοι παράγοντες να βιαιοπραγεί ο ένας στον άλλο. Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία.

Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε για να λυθεί διά παντός το πρόβλημα! Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».
Ο υφυπουργός κατέστησε σαφές πως οι παράγοντες που αναπτύσσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στο ποδόσφαιρο είναι αδιανόητο να συμπεριφέρονται με τρόπους όπως αυτούς που βλέπουμε στην Σούπερ Λιγκ και δεν θα γίνουν δεκτοί από τη νέα κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, ενώ τόνισε πως είναι πλέον λαϊκή απαίτηση η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.
Συνάντηση Κοντονή με προέδρους της Σούπερ Λιγκ, Football League
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού  Σταύρου Κοντονή με τους προέδρους της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και της Foootball League, Σπύρο Καλογιάννη, καθώς και με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη (ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης έχει υποχρεώσεις στο εξωτερικό) με θέμα την αντιμετώπιση της βίας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων, ο Υφυπουργός τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα. Η επανέναρξη των αγώνων θα εξαρτηθεί από το πότε θα εφαρμοστούν.

Ο κ.Κοντονής μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μία μακρά συνάντηση με τους προέδρους. Τους εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και την δυσάρεστη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας. Στις 17:00 θα συναντηθώ και με τον ΠΣΑΠ. Στις 18:00 θα συναντήσω τον πρωθυπουργό και θα κάνουμε τις ανακοινώσεις».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Κοντονής τους ζήτησε να μπει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κατάργηση των Συνδέσμων φιλάθλων και μετατροπή τους σε λέσχες, η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα και κάποια άλλα θέματα, που ακόμα δεν είναι γνωστά.

Ο κ. Μποροβήλος από την πλευρά του τόνισε ότι όσα συζητήθηκαν θα τα μεταφέρει στις διοικήσεις των ΠΑΕ, ενώ θα γίνει και συνάντηση μεταξύ Σουπερ Λιγκ, Φουτμπολ Λιγκ και ΕΠΟ.
Συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή (στο περιθώριο της συνεδίασης της Κοινοβουλετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ), με σκοπό να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τις κινήσεις του σχετικά με τη βία στα γήπεδα.
Αφορμή στάθηκαν όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, την Τρίτη.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως η πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει η διακοπή των πρωταθλημάτων, απάντησε: «Όλα τα εξετάζουμε».
Ακόμη ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
«Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, αυτά που συνέβησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεπέρασαν κάθε όριο» είπε ο υφυπουργός, ενώ σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είπε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και διερωτήθηκε «ποιο το μήνυμα στην κοινωνία όταν οι διοικούντες στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται έτσι». 
Διευκρίνισε, επίσης, ότι η Πολιτεία «δεν έχει δυνατότητα να επέμβει πειθαρχικά στις ομάδες που εμφανίζονται να παρανομούν», λέγοντας πως «όλο αυτό το κομμάτι είναι στην πειθαρχική δικαιοδοσία της Αρχής που διοργανώνει το πρωτάθλημα». 
Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. 

πηγη :http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=680059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου